Vakmanschap en veelzijdigheid... van spoelen naar stoelen

Ondernemen is keuzes maken. Iedereen maakt op zijn eigen manier indruk!

“Ondernemen is keuzes maken, zo hebben we rond 1960 bewust gekozen voor kwaliteit.” zegt de heer Merkelbach, 5e generatie van Merkelbach B.V. “Ons bedrijf bestaat al sinds 1864. In al die jaren zijn we er in geslaagd om van hout alles te kunnen maken. Toen rond 1900 de textielbranche instortte, hebben we onze productie van spoelen vervangen door de productie van stoelen. We hebben de p vervangen door een t”, lacht Merkelbach. “De Brabantse knopstoel was het resultaat en is nog altijd een begrip.

We maken inmiddels alles van hout. Geen massaproductie, want rond 1960 hebben we bewust gekozen voor hoogwaardige kwalitatieve producten.”

“Merkelbach onderscheidt zich door vakmanschap en veelzijdigheid in mens en machine. We kunnen alles maken en zijn daardoor flexibel. De klant vraagt en wij draaien. Van ontwerp tot aan het eindproduct. We produceren veelal in opdracht en van derden en hebben ook eigen collectie, waaronder producten voor de ijzerwaren, trappen en meubelfabrieken en de interieurbouw.

“Dat is tevens de kracht van de Nederlandse maakindustrie; De flexibiliteit en de veelzijdigheid. Regelgeving en gebrek aan mensen die met de handen willen werken, maakt het soms lastig, maar met innovatieve technieken vinden we nog altijd snel het juiste antwoord op de marktvraag van de toekomst. “Iedereen maakt op zijn eigen manier indruk!”Agenda