Groot in lijmhouten panelen

een vriendelijk bedrijf waar mensen met plezier werken en een goed Nederlands product maken

“We zijn een productiebedrijf / maakindustrie in hout. Op grote schaal.” vertelt Marcus Kloos, directeur Lamico B.V. “We concurreren met echte houtlanden als Zeden en Noorwegen én uiteraard met de lage lonen landen. We kunnen daarom alleen succesvol zijn door efficiënter te werken op grotere schaal en bovendien flexibeler te zijn voor onze opdrachtgevers. Met name dat laatste verstevigt de band met onze klanten. Verpakt per stuk, in diverse formaten geleverd en op transport, in diverse diktes en met variërende afwerking, niets in onmogelijk. De klant krijgt wat hij wil, top kwaliteit.” 85% vindt z’n weg over de grens in heel Europa en zelfs daar buiten.

Efficiënt werken is ook duurzaam werken” vervolgt Kloos. “Ons houtrendement is hoog. Eigenlijk vermarkten we alles van het ruwe product dat we binnenkrijgen. We nemen onze verantwoordelijkheid. En dat moet ook wel als je per jaar circa 100.000 m3 hout verwerkt. Duurzaam produceren is voor ons een must, 100% van ons ingekochte hout is milieu-gecertificeerd, PEFC en FSC® en we hebben een EU voedselveiligheidscertificaat. Alles wordt verwerkt, zelfs de houtslijpsels vinden hun weg in paardenbakken en bedjes voor uw konijn. En het laatste deel wat we echt niet commercieel kunnen verwerken, gebruiken we zelf om onze fabriekshallen, droogkamers en kantoren mee te verwarmen met vanzelfsprekend een zeer schone verbranding.”

“Uiteraard hebben wij ook lastige tijden gekend, maar juist in die tijden hebben we geïnvesteerd. We beschikken over de nieuwste machines en vakmensen met een veelheid aan ervaring. Hiermee beantwoorden we niet alleen de vraag naar groot volume, maar ook de vraag naar speciale producten. Zo beleveren we de Doe Het Zelf markt (80% export) maar ook de speciale panelen voor de houtindustrie. Denk hierbij aan panelen voor kaasrijping, traphoutpanelen en voor de meubelindustrie. Al met al de juiste combinatie van groot volume (nodig voor de omzet) en speciale producten. Dit maakt dat we groot en succesvol zijn. Bovendien zorgt het voor diversiteit in de werkzaamheden en dat maakt L’amigo” lacht Kloos ”tot een vriendelijk bedrijf waar mensen met plezier werken en een goed Nederlands product maken!”Agenda