Onderscheiding Krepel BV

Prijs voor echtpaar Krepel

Rikie en Jan Richard Krepel, eigenaren van de gelijknamige deurenfabriek, hebben op landgoed Klarenbeek de Pieter van Vollenhovenprijs uitgereikt gekregen door Pieter van Vollenhoven zelf.

Het Apeldoorns Stadsblad schrijft dat de echtelieden de prijs ontvangen voor de wijze waarop zij landgoed Klarenbeek nieuwe bestemmingen gaven en hiermee het erfgoed behouden voor toekomstige generaties.
Jan Richard Krepel, de zevende generatie van de familie Krepel die op het landgoed woont en werkt, gaf samen met zijn vrouw het landgoed nieuwe functies waardoor een prachtig stukje industrieel erfgoed behouden blijft. Hij is een directe nazaat van Johan Richard Krepel, die in 1732 een koperpletterij op het landgoed begon. In 1870 vormde familie Krepel de koperslagerij om tot sigarenkistenfabriek en in 1950 kwam er een deurenfabriek bij. Krepel is momenteel één van de belangrijkste deurenproducenten in ons land en Europees marktleider in luxe houten verpakkingen.
Inmiddels is het landgoed anno 2016 een plek waar kunst en ambacht samenkomen en is het een locatie voor kunstexposities, zakelijke ontmoetingen, familiefeesten, workshops, meubelrestauratie en natuurrecreatie.
Toen bijvoorbeeld het productiebedrijf voor de luxe houten verpakkingen naar Polen verhuisde, wist de familie nieuwe functies te geven aan de leegstaande monumentale fabriekspanden op het landgoed op de Veluwe, zoals de start met exposities in de galerie. Daarnaast besteedt men veel zorg en aandacht aan de wijze van restaureren, met oog voor de monumentale waarden en heeft duurzaamheid altijd een grote rol gespeeld. (bron: Apeldoorns Stadsblad)