Opening Ondernemingshuis in aanwezigheid van bestuursleden Dutch-Man

Op 27 September 2017 is het Ondernemingshuis in Tilburg geopend door Burgemeeser Noordanus. In het Ondernemingshuis is Wissenraet Van Spaendonck gehuisvest waar het secretariaat van Dutch-Man is ondergebracht.

Bij de opening waren voorzitter Evert Zuiddam en de bestuursleden Marcus Kloos en Andries Miedema aanwezig naast directeur Fons Ceelaert. Zij woonden een tweetal lezingen bij waarna het officiële openingsmoment door burgemeester Noordanus van Tilburg plaats vond.

In het ondernemingshuis komen sociaal-economische en sociaal-maatschappelijke organisaties bijeen. Zij leveren stuk voor stuk een bijdrage aan de ontwikkeling van een betekenisvolle samenleving. Gevestigd zijn: BZW, Bouwend Nederland, IFF, Van Spaendonck Services, Loket.nl, Van Spaendonck Brancheadvies, Wissenraet Van Spaendonck, ICOON Kenniscentrum en Van Spaendonck Groep. Het Van Spaendonck Ondernemingshuis biedt huisgenoten alle voorzieningen en heeft het keurmerk ‘Breeam excellent’ voor duurzaamheid. Het motto ‘door samenwerking worden kleine dingen groot’ komt uitstekend tot uiting in dit nieuwe huis. Dat geeft energie en schept kansen voor mooie ontwikkelingen.”

Het Van Spaendonck Ondernemingshuis (voorheen Corpac Huis) is voor de liefhebber van architectuur een aanrader. Het is een splitlevel gebouw met open vides en fraaie zichtlijnen met een eigentijdse uitstraling. Strak en tijdloos met een doordacht meubelconcept, extra sfeerelementen in entree, werkcafé, open cateringgebied, pleinen en vides. Rondom het gebouw komt een bloemrijke biodiversiteitstuin.

Jan Gevers, voorzitter Algemene Directie Van Spaendonck is trots op dit nieuwe gerenoveerde huis. “De oorspronkelijke details uit het ontwerp van destijds door architecten Van den Broek en Bakema zijn bewaard gebleven. We hebben bewust gekozen voor renovatie en niet voor nieuwbouw. Met architect Cepezed en in nauwe samenwerking met diverse partijen is een uniek gebouw ontstaan op een prachtige zichtlocatie in Tilburg (Ringbaan-West/West-Point, naast Theresialyceum)."

Het Van Spaendonck Ondernemingshuis heeft een uitstekend bedrijfsrestaurant en diverse vergaderzalen die ook voor niet huisgenoten te huur zijn. Meer informatie hierover is te vinden op www.vanspaendonckondernemingshuis.nl.

Bron: Dutch-Man