107 jaar ABI in Almelo, De Almelose Borstelindustrie nu bekend onder de naam ABI

"Ons prachtige familiebedrijf is, zoals velen van u weten, in 1910 opgericht door de eerste generatie Slettenhaar. Het bedrijf stond bekend onder de naam G.H. Slettenhaar en Zonen. Dit werd in de jaren 80: “De Almelose Borstelindustrie”. Met in het logo het Wapen van Almelo met de 3 ruitjes en het – koninklijke – kroontje, verwijzend naar het meer dan 100-jarige bestaan en het koninklijk voelen!

Afzetgebied
Het afzetgebied van de technische borstels was aanvankelijk voornamelijk in Twente. Met het uitbreiden van het assortiment naar entreematten, vergrootte het afzetgebied naar heel Nederland. Vandaag de dag is ons bedrijf internationaal georiënteerd en leveren wij onze producten wereldwijd.

Met het oog op de toekomst…
Met de komst van de 4e generatie Slettenhaar, Thijn Hendrik, is het moment aangebroken om te restylen, om een eigentijdse stijl te ontwikkelen, die tóch herkenbaar is: de wybertjes en het kroontje zijn gebleven. Het lettertype en de bedrijfsnaam aangepast aan de moderne tijd. Daarnaast een consequente doorvoering van de bedrijfsnaam: ABI, met als hoofdgroepen: ABIMAT en ABIBRUSH. Dit zal in de komende maanden gerealiseerd worden.

Met trots op het verleden tonen wij u hier ons nieuwe logo en de bedrijfsnaam.


Wij, als ABI-team, blijven op dezelfde enthousiaste, deskundige manier al uw vragen en wensen beantwoorden. Zo blijven wij een jong en dynamisch bedrijf, helemaal klaar voor de toekomst!"

G.H. Slettenhaar
T.H. Slettenhaar

Team ABIMAT en ABIBRUSH

Bron: ABI